Welkom bij de basis!

De basis

De gezelligheid van een hostel, de kwaliteit van een hotel: dat is De Basis! Op slechts tien minuten loopafstand vanaf het centraal station vind je Hostel & Bar De Basis, jouw uitvalsbasis voor een nachtje weg in Zwolle!

Hostel & Bar de Basis is vanaf april 2023 gevestigd in het karakteristieke pand aan de Luttekestraat, in het centrum van Zwolle. Dit monumentale pand had vroeger onder meer de bestemming van een bankgebouw en een politiebureau. Blijven slapen mag nog steeds, maar dit keer volledig vrijwillig. De originele bankkluis én de traliedeuren zijn zelfs nog aanwezig in het pand!

Ben je op zoek naar een privékamer met wat meer privacy, of ga je juist liever voor een gezellige groepsaccommodatie in het centrum van Zwolle? De Basis is er voor je!

Privékamers

Previous slide
Next slide

Hostelkamers

Previous slide
Next slide

Bennies in de basis

Bennies hebben zichzelf in de zomer van 2021 voor het eerst op de kaart gezet met een pop-uprestaurant in de IJsselcentrale Harculo in Zwolle. Hoewel gitarist Seb en meubelmaker Glenn tot die die tijd nog nauwelijks horeca-ervaring hadden, bleek het concept in de IJsselcentrale – waar ze zelfgemaakte pitas’s verkochten – een groot succes.

Experimenteren met eten was daarvoor slechts een hobby. Één van die experimenten was het bouwen van een compleet eigen steenoven om zelf pita’s in te kunnen maken. Dat dit experiment uiteindelijk voor de grote doorbraak van Bennies zou zorgen, zagen ze zelf ook niet aankomen!

Dat is precies wat Bennies zo speciaal maakt. Ze zijn niet vies van dingen uitproberen en koken alleen wat ze zelf écht lekker vinden. Na twee succesvolle zomers bij de IJsselcentrale en vorig jaar een seizoen bij stadsstrand Blue Bayou, vinden ze vanaf april 2023 hun vaste stek bij Hostel & Bar De Basis!

Zwolle

Zwolle is een stad die je absoluut niet mag overslaan! Deze karakteristieke stad, gelegen in het hart van Nederland, heeft veel te bieden voor zowel toeristen als locals. Met haar historische gebouwen, charmante grachten en bruisende cultuur is Zwolle een parel in het Oosten.

Wandel door de oude binnenstad en bewonder de middeleeuwse architectuur, zoals de Sassenpoort en de Grote Kerk. Proef de lokale lekkernijen bij één van de vele restaurants en cafés in de stad. Ga op ontdekkingstocht in Museum de Fundatie, Het Langhuis of het Herman Brood Museum, waar je kunt genieten van (moderne) kunst en wisselende tentoonstellingen.

Maar er is meer dan alleen geschiedenis en cultuur in Zwolle; de stad heeft ook veel groen om te ontspannen en tot rust te komen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Wezenlandenpark, vaar met een huurbootje over de grachten of spring op de fiets voor een rondje langs de IJssel.

Kortom, Zwolle is een stad die je moet bezoeken als je houdt van geschiedenis, cultuur, natuur én beweging. Het is een plek waar je kunt ontspannen en genieten van alles wat deze mooie stad te bieden heeft.

ROUTE

Hostel & Bar De Basis is gevestigd aan de Luttekestraat 35 in Zwolle. Het hostel ligt binnen de Zwolse grachten, op loopafstand van het centraal station. 

Op vijf minuten loopafstand van Hostel & Bar De Basis vind je de parkeergarage Emmawijk Zwolle. Voor een dagkaart betaal je € 11,00 (prijzen
2023). Voer in je navigatie ‘Parkeergarage Emmawijk’ in (adres Emmawijk 23). Vanaf
de parkeergarage loop je (terug) via de Emmawijk, langs park Eekhout (spot de
lama’s!), richting de Burgemeester van Roijensingel. Hier steek je de Nieuwe
Havenbrug over en je loopt Hostel & Bar De Basis al tegemoet.

Laat je de auto liever thuis? Goede keuze! Het centraal station van Zwolle is vanuit heel Nederland goed bereikbaar. Vanaf het centraal station ben je binnen tien minuten bij Hostel & Bar De Basis. Volg vanaf de stationshal de borden richting ‘Centrum’. Eenmaal het station uit sla je linksaf en wandel het Stationsplein op. Na 90 meter sla je rechtsaf en bevind je je op de Stationsweg. Aan het einde van de straat sla je linksaf en loop je langs de Zwolse stadsgracht richting de Nieuwe Havenbrug. Steek de brug over en je vindt ons recht(s) vooruit!

Ben je minder goed te been of hou je niet van wandelen? Dan pak je net zo gemakkelijk de bus. Op het station vertrek je vanaf de ‘Zuidzijde’ Er rijden meerdere bussen richting het centrum, bijvoorbeeld lijn 4, lijn 40 of lijn 301. Je stapt uit bij de halte ‘Emmawijk (Centrum)’, wandelt de brug over en vindt ons recht(s) vooruit.

Voor specifieke reisinformatie raden we je aan gebruik te maken van 9292.nl of NS.nl  

Contact

Hostel +31653457557

Bar/Restaurant +31658956454

Luttekestraat 35, 8011 LP Zwolle

Ga naar de inhoud